NYE VINDUER

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

Et af de store problemer i forhold til at holde en fornuftig varmeregning, kan være det spild der opstår ved dårligt isolerede vinduer. Hvis dine vinduer ikke kan holde varmen indendøre og kulden udendørs, så vil det være en mulighed at få skiftet dem, for at opnå en besparelse på din varmeregning.

Det kan være en stor udgift at udskifte alle vinduer i huset, men i og med at dårligt isolerende vinduer har en kraftig indvirkning på varmeregningen, så kan det ofte betale sig at se nærmere på mulighederne for at nedbringe de løbende varmeregninger ved at lave en engangsinvestering. Det er dog ikke kun varmeregningen som forbedres ved udskifte gamle og slidte vinduer, din gevinst er derudover:

• Slip for træk og kulde (som kan medvirke til sygdom)
• Ingen kondens på vinduerne
• Forhøje ejendomsværdien

I løbet af vinterperioden er vinduerne således en stor bidrager til ubehag for dig og din familie, derudover så er kondens på vinduer også medvirkende til både råd og skimmelsvamp – derfor skal det løses i opløbet så du ikke står med større problemer sidenhen i form af ekstra problemer/skader som opstår på baggrund af kondensen.

Hvad er besparelsen og hvornår bør man udskifte vinduerne?

Der findes ikke en klar formular du kan bruge til at beregne hvad lige præcist du kan spare på at udskifte dine vinduer, det afhænger således af flere faktorer som er individuelle for dig og din situation. Der er dog nogle guidelines du kan forholde dig til og derved afgør om udskiftningen er nødvendig:

• Trækker det ind ved vinduerne?
• Er vinduet med et eller to lag glas?

Hvis du ikke umiddelbart kan mærke træk fra vinduet, så kan et godt husmandsråd være at du tager et sterainlys og sætter foran vinduet mens du sidder i sofaen og ser tv eller løser en kryds og tværs, nu kan du så følge flammen på lyset og se om det blafrer meget. Det giver også sig selv, at et vindue som har to lag glas isolerer bedre end enkelt lag, såvel som at det har en stor betydning om vinduet har energiglas eller er energivinduer. Hvis du kan se at du ikke har energirigtige vinduer og det evt. trækker ind, så bør du overveje at få en fagmand til at kigge på dine vinduer.

Nye Vinduer

Det er derudover blevet fastslået af Statens Byggeforskningsinstitut at de fleste huse i Danmark har en reel mulighed for at spare mellem 25-30% af deres varmregning væk, hvis de laver de nødvendige foranstaltninger og forbedringer for at optimere varmeforbruget. Heri har vinduer en stor effekt og bør derfor ses på som en vigtig faktor i forhold til at opnå et mindre og bedre varmeforbrug.

Det skal selvfølgelig understreges at bare fordi vinduerne er af ældre dato, så er det ikke ensbetydende med at de bør udskiftes. Der behøver som sådan ikke være nogen form for problemer med ældre vinduer, og det er op til dig/eller en fagmand at vurdere om dine vinduer bør udskiftes – få fat i fagmanden hvis:

• Vinduerne har omfattende skader
• Vinduerne har en lang række utætheder
• Der er rust i/omkring vinduet
• Kvaliteten af vinduet er lav (i 90’erne var det populært med lavkvalitets vinduer)

Hvis dine vinduer har mindre skavanker men ikke er ødelagte, så kan en fagmand i en stor procentdel af tilfældene have held med at udbedre skaderne – derved så får du ikke en stor omfattende regning men forbedrer alligevel varmeforbruget i boligen.

Prisen på nye vinduer

Prisklasserne på nye vinduer varierer meget på det danske marked. Jo bedre kvalitet og isoleringsevne vinduerne har, jo mere koster vinduerne som regel. Man kan finde nye vinduer fra 1200,- kroner op til 7000-8000,- kroner på det danske marked. Dertil kommer naturligvis monteringen af de nye vinduer hvilket de fleste håndværkere kan gøre for et par hundrede kroner pr. vindue. Du kan se alle priserne på nye vinduer her.

StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner